Μουσικοκινητική

Μουσικοκινητική άσκηση για τα παιδιά

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή

Ποια τα ωφέλη της μουσικοκινητικής ?

Τα οφέλη που προσφέρει η μουσικοκινητική αγωγή αναφαίνονται σε πολλούς τομείς. Αρχικά, στο συναισθηματικό τομέα, ο ρόλος της μουσικοκινητικής αγωγής είναι σημαντικός διότι ο συνδυασμός μουσικής και κίνησης παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των συναισθημάτων του παιδιού και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του. Πολύ σημαντικό όφελος της μουσικοκινητικής αγωγής στο συναισθηματικό τομέα είναι η ακοή και συγκεκριμένα η ανάπτυξή της.

Η μουσικοκινητική αγωγή εκτός από μουσική, κίνηση και διασκέδαση έχει να προσφέρει πολλά στο παιδί: Το παιδί μέσα από τη μουσικοκινητική αγωγή, αρχικά αποκτά μουσικές δεξιότητες, μαθαίνει να χρησιμοποιεί μουσικά όργανα, αποκτά τη δεξιότητα να λικνίζει το σώμα του (σωματική ανάπτυξη) με τέτοιο τρόπο, ώστε, είτε να το χρησιμοποιεί ως μέσο επικοινωνίας είτε να εκφράζει συναισθήματα, δηλαδή ελεύθερη και αυτοσχέδια κίνηση.

Στον πνευματικό τομέα

Στον πνευματικό τομέα, ο στόχος της μουσικοκινητικής αγωγής είναι η βελτίωση των νοητικών λειτουργιών του παιδιού και γενικότερα η ανάπτυξη του παιδιού σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα παιδιά που διδάσκονται μουσική, παρουσιάζουν καλύτερη συγκέντρωση και οι δεξιότητές τους αναπτύσσονται με καλύτερο ρυθμό.

Στον κοινωνικό τομέα

Στον κοινωνικό τομέα, η μουσικοκινητική αγωγή δίνει ευκαιρίες στο παιδί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες, να συνεργάζεται, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά και να αυτοπειθαρχείται.

Στον δημιουργικό τομέα

Ακόμη, στο δημιουργικό τομέα, η μουσικοκινητική αγωγή δίνει μεγάλη έμφαση στη δημιουργική ανάπτυξη του παιδιού καθώς και στην ανάπτυξη της φαντασίας του. Στον τομέα αυτόν, η μουσικοκινητική αγωγή, συνδυάζει όλα τα στοιχεία, δηλαδή χορό, κίνηση και λόγο μαζί με μουσικά όργανα (π.χ. τύμπανο, μεταλλόφωνο, ξυλάκια). Σύμφωνα με τη μουσικοκινητική αγωγή, ο χορός επιτρέπει τη σωματική, την πνευματική και την κοινωνικογνωστική ωρίμανση. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά με χαρούμενη διάθεση. Όταν δεν δέχονται πιέσεις και αφήνονται ελεύθερα, η έμπνευσή τους είναι πιο εμπλουτισμένη σε ιδέες.

Τι προσφέρει στο παιδί ?

Η μουσικοκινητική αγωγή προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να εκτιμά το αποτέλεσμα του εαυτού του καθώς και την ικανότητα να αυτοπειθαρχείται, χωρίς ωστόσο να καταπιέζεται. Όλα αυτά τα προσφέρει η μουσικοκινητική αγωγή μέσα από ευχάριστο περιβάλλον και με δημιουργικό τρόπο.

Είναι μέθοδος χωρίς ηλικία. Τα πλεονεκτήματα της μουσικοκινητικής αγωγής είναι πολλά και προσφέρονται για όλους και σε όλους.
Είναι ελευθερία, διασκέδαση, κίνηση, αγωγή

Εγγραφή

Η υποβολή της παρακάτω φόρμας δεν αποτελεί επίσημη εγγραφή σε κανένα μάθημα ή group. Πρόκειται για μία αίτηση ενδιαφέροντος. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περεταίρω λεπτομέρειες και να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.